Trei directori de școli din Botoșani au demisionat din funcții la scurt timp după promovarea concursului

Trei directori de școli din județul Botoșani au demisionat din funcții la scurt timp după promovarea concursului. Este vorba de directorul Școlii Cristești, Elena Cirdei, directorul Școlii Răchiți, Nelu Tibichi și directorul Liceului Flămânzi, Mihaela Ștefănucă.

La Școala Cristești a fost numită Beatrice Rusu, la Școala Răchiți Sergiu Marian, iar la Liceul Flămânzi Constantin Agafiței. Cei trei directori au plecat de pe posturi prin demisie, în urma unor evenimente petrecute în școli.

Joi, la întâlnirea cu directorii unităților de învățământ din județul Botoșani, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean. Ada Macovei, s-a arătat nemulțumită de activitatea unora dintre directori și a cerut o implicare și o responsabilitate mai mare din partea acestora. Șefa IȘJ a spus că va lua măsuri în cazul celor care nu-și fac treaba.

Avem 80% dintre directori care au ocupat posturile în urma promovării concursului. V-am felicitat de fiecare dată și ne mândrim cu faptul că suntem unul dintre județele fruntașe, că v-ați pregătit foarte bine pentru concurs, am fost foarte mândră de asta. Va urma la Casa Corpului Didactic o instruire serioasă pe legislație și atribuțiile pe care le aveți și repet, e ultima dată când vă rog, după care, așa cum în mai puțin de trei luni de la mandat deja trei directori au renunțat la mandatul obținut prin concurs, va trebui să luăm măsuri. Pentru că legea prevede, nu vreau eu, legea prevede că suntem responsabili cu toții când se întâmplă lucrurile acestea în școli (evenimente grave), iar noi nu știm, nu am văzut, nu am fost acolo, nu am auzit. Și vă spun eu de ce: pentru că nu vă faceți asistențele la ore. În pandemie nu s-au făcut, deși s-a putut să intrați pe platforme. Cine vrea poate, cine nu găsește motive și scuze. Pentru că nu sunteți prezenți în școală de la prima oră până la ultima oră, deși aveți program de la 8, nu veniți primii și nu plecați ultimii din școală și pentru că reclamațiile, și petițiile, și doleanțele oamenilor, nu doar că nu sunt înregistrate de doamnele secretare, ci nu sunt soluționate. De asta ajung la noi, la inspectorat și la Poliție și la Parchet, pentru că la școală nu-i aude nimeni. S-au am vorbit și mi s-a spus că nu se poate, sau am vorbit și mi s-a zis să mă duc la inspectorat, sau să mă duc unde vreau. Trebuie să ne facem datoria cu simț de răspundere, pentru că altfel prețul este foarte mare”, a declarat Ada Macovei.

Inspectorul general al IȘJ i-a convocat de urgență, joi, în ședință pe directorii de școli, după evenimentele nefericite care au avut loc în mai puțin de două săptămâni.

 

 

One thought on “Trei directori de școli din Botoșani au demisionat din funcții la scurt timp după promovarea concursului

  1. Doamna general să ne spună cum orele ei sunt ținute de secretara de la inspectorat. Unu la mână, doi, cu directorii care și-au dat demisia e poveste lungă. Cârdei, de la C ristești, nu o vrea primarul Borfotină, penelist ca doamna general, i-ați făcut zile fripte amândoi până a demisionat. Cu directoarea de la Flămânzi, ce să spun, vine damful și acum. Ați insistat să fie în funcție, deși știați de patimile ei pentru … Iar Țibichi, mielul nevinovat ca să iasă jocurile în coaliție: Sergiu marian – PSD – director.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *