Un bărbat din Botoşani, arestat la aproape două luni de la comiterea unui furt

Un bărbat din Botoşani a fost arestat, joi, la aproape două luni de la comiterea unui furt. Magistraţii Judecătoriei Botoşani au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui tânăr de 35 de ani acuzat că în luna aprilie ar fi furat mai multe scule de construcții dintre un container metalic situat pe un teren viran din municipiul Botoșani, provocând un prejudiciu de 15.000 de lei.

Botoşăneanul nu a fost reţinut până acum pentru că fapta sa nu a putut fi probată, însă poliţiştii au reușit în această săptămână să aducă dovezi privind  implicarea sa în furt. Ei au propus procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani arestarea acestuia, iar procurorii au înaintat instanţei propunerea, care a fost validată.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 1808/P/2022. În baza art. 226 alin.1 şi 2 Cod pr. pen., art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod pr.pen., art. 223 alin. 2 Cod pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului LIANCĂ Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b) ?i lit. d) din C. pen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 09.06.2022 până la data de 08.07.2022 inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului LIANCĂ Dumitru. Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului LIANCĂ Dumitru, formulată prin apărătorul desemnat din oficiu, de luare faţă de acesta a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar. În baza art. 275 alin. 3 Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod pr. pen. onorariul apărătorului din oficiu, av. Diaconescu Daniela, în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Botoşani. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 09.06.2022, ora 15:10.

Caz cutremurător la Botoșani! Un copil a murit după ce a căzut într-o fântână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *