Fete din Botoșani obligate de un medic să se prostitueze

Un medic stomatolog era implicat într-o rețea care obliga tinere, inclusiv din Botoșani, să se prostitueze. Judecătorii le-au redus pedepsele membrilor unei grupări de proxeneţi, cei mai mulţi fiind condamnaţi cu suspendare pentru proxenetism şi trafic de minori. Infractorii identificau minore şi tinere sărace, cărora le promiteau o viaţă fără griji, iar după ce le seduceau, le forţau să îşi vândă trupul, scrie Adevarul.ro.

Curtea de Apel Galaţi a condamnat definitiv în 2 iunie cinci persoane la pedepse cuprinse între 2 ani şi 6 luni şi 5 ani de închisoare pentru trafic de minori şi proxenetism. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ionel Pitulice, considerat liderul grupării, acesta fiind condamnat la 5 ani de închisoare şi un rest dintr-o pedeapsă anterioară de 469 de zile, după ce Tribunalul Brăila îi aplicase iniţial 7 ani de închisoare. Judecătorii l-au condamnat şi pe medicul stomatolog  Dragoş-Cezar Zamfir, implicat în reţeaua de proxeneţi, la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru proxenetism, cu suspendarea executării pedepsei, o reducere cu un an şi 6 luni a pedepsei aplicate în primă fază de prima instanţă, care dispusese şi executarea efectivă a acesteia.

Ionela Pitulice, un alt membru al grupării, a primit iniţial 3 ani de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, dar instanţa de apel i-a suspendat pedeapsa. Judecătorii l-au condamnat şi pe Corneliu Valeriu Iconaru la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării, pentru proxenetism. Mario-Daniel Mocănaşu a primit 4 ani de închisoare pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni. Instanţa a menţinut sechestrul instituit de procurori pe mai multe sume de bani şi bunuri ale proxeneţilor şi a dispus confiscarea de la Ionel Pitulice a 162.980 de lei, bani pe care i-a obţinut din exploatarea sexuală a mai multor tinere şi minore. Dragoş-Cezar Zamfir trebuie să restituie 45.000 de lei, Mario-Daniel Mocănaşu – 89.900 de lei, iar Corneliu Valeriu Iconaru – 45.000 de lei.

Anchetatorii au descoperit că gruparea infracţională identifica tinere şi adolescente în situaţii vulnerabile, pe care le obliga apoi să se prostitueze. O adolescentă care era cazată la un centru de plasament din Brăila este una dintre victimele proxeneţilor. În decembrie 2015, fata a fost abordată pe Facebook de unul din proxeneţi, Mario-Daniel Mocănaşu, şi a intrat apoi într-o relaţie cu el. Un an mai târziu, individul i-a cerut să se prostitueze ca să contribuie la „cheltuielile din gospodărie”. Proxenetul o bătea constant ca să nu fugă şi obţinea aproximativ 1.200 de lei în fiecare zi din exploatarea sexuală a adolescentei. “În luna septembrie 2016, T. C. M. a început o relaţie cu M. D. şi cei doi s-au mutat la locuinţa unui prieten. În urma verificărilor efectuate de poliţie, a rezultat faptul că minora T.C.M. se ocupa cu practicarea prostituţiei în baza unor anunţuri publicate pe site-ul Publi24, la secţiunea Matrimoniale-Escorte”, au stabilit procurorii.

Ulterior, cei doi s-au mutat într-un apartament din cartierul bucureştean Obor, unde adolescenta a practicat prostituţia împreună cu alte tinere. Poliţiştii au stabilit că fata a fost adusă apoi în municipiul Galaţi, în cartierul Mazepa, dar şi în alte locaţii de pe raza municipiului Brăila, unde a fost forţată să se prostitueze. Potrivit anchetatorilor, Mario-Daniel Mocănaşu o bătea şi o insulta constant pe adolescentă.   O martoră din dosar a declarat că fata era obligată să se prostitueze, iar proxenetul închiriase şi un autoturism în regim de taxi, pe care îl folosea pentru a o transporta pe adolescentă la diferiţi clienţi.

Ionel Pitulice, şeful grupării de proxeneţi, este recidivist, fiind condamnat anterior pentru comiterea mai multor infracţiuni. Eliberat din puşcărie în 2018, individul şi-a intrat în rolul de proxenet.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul le asigura protecţia tinerelor care se prostituau atunci când era nevoie şi intervenea dacă un client refuza să plătească. Ionel Pitulice a racolat o adolescentă de 17 ani, T. G.L., pe care a exploatat-o sexual. Potrivit DIICOT, sora proxenetului, Ionela Pitulice, practica şi ea prostituţia, având anunţuri publicate pe internet pentru racolarea de clienţi, dar avea şi rol de control şi coordonare a tinerelor şi minorelor care erau forţate să se prostitueze. Potrivit anchetatorilor, Dragoş Cezar Zamfir a racolat, la rândul lui, o tânără, pe care, după scenariul amintit anterior, a obligat-o să îşi vândă trupul. Bărbatul se ocupa şi de transportul tinerelor la clienţi sau de la Brăila la Botoşani, unde acestea erau obligate să se prostitueze. Tot el se ocupa şi de protecţia şi supravegherea fetelor la Botoşani, spun poliţiştii. Cel de-al patrulea membru al grupării, Mario-Daniel Mocănaşu, a racolat şi exploatat sexual două tinere, dintre care una minoră. Individul mergea des la Botoşani ca să supravegheze şi să asigure protecţia tinerelor care se prostituau acolo.

Citeste mai mult: adev.ro/rcwc2j

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *