Compania Amber a făcut o investiție de 500.000 de euro într-o clădire închiriată în Botoșani. Cine este proprietarul fostului sediu al BancPost

Compania Amber, care este cel mai mare dezvoltator român de jocuri video, a făcut o investiție de 500.000 de euro într-o clădire închiriată în municipiul Botoșani. Firma IT a preluat întreg spațiul fostei bănci BancPost, pe care l-a modernizat complet, deși imobilului nu îi aparține. Clădirea respectivă, amplasată în zona ultracentrală a municipiului Botoșani, este deținută de omul de afaceri Ioan Pavel, patronul firmei Daily Group SRL din Suceava. Valoarea chiriei nu este cunoscută, însă ea este de ordinul miilor de euro.

La nivel de grup, Amber a raportat în 2021 o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD), o creștere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco și Los Angeles.

Biroul din Botoșani al Amber oferă servicii de Quality Assurance (testare) pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de Amber pentru platforme diverse – mobile, PC și console. Pe măsură ce compania va identifica proiecte și oameni potriviți, va extinde oferta de servicii și specializări, urmând să acopere programare, artă și game design. Un prim pas pentru a crea o comunitate de profesioniști și de tineri talentați și interesați de domeniu este dezvoltarea unui program de training și mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită. Amber Botoșani va demara programul începând din toamna acestui an.

De la înființare și până în prezent, biroul din Botoșani a contribuit la la proiecte ale unor mari publisheri parteneri precum Scopely, Roblox, Cartoon Network sau SciPlay.

FOTO & VIDEO Amber angajează încă 100 de specialiști pentru noul sediu din Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *