FOTO Ziua Medicinei de Urgență, marcată la Botoșani. Tinerii au învățat de la specialiști cum să aplice manevra Heimlich

Ziua Medicinei de Urgență a fost marcată, vineri, la Botoșani printr-o acțiune educativă. Mai mulți tineri au aflat chiar de la specialiștii UPU-SMURD cum pot salva vieți prin aplicarea manevrei Heimlich, o procedură de prim ajutor utilizată pentru a trata obstrucțiile căilor  respiratorii superioare cu obiecte străine.

Acțiunea, organizată în parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, a stârnit interesul a zeci de cetățeni. Dacă cei mari au exersat manevrele salvatoare, cei mici au luat cu asalt ambulanțele SMURD.

„Aducem un plus de cunoștință oamenilor care își doresc să ajute oameni. Acesta este motivul pentru care îmi doresc foarte mult ca botoșănenii să ne cunoască mai bine și să realizeze că mâna noastră este întotdeauna pentru a învăța astfel de manevre. Ne-am hotărât ca astăzi să facem o prezentare a manevrelor de dezobstrucție pe cale aeriană și așa am denumit-o noi: Manevra Heimlich salvează o viață”, a declarat șefa UPU- SMURD Botoșani, medicul Ramona Guraliuc.

Activitatea de vineri, organizată cu prilejul  Zilei Internationale a Medicinei de Urgență a  avut loc între orele 13.00-17.00. La Botoșani, pe 16 decembrie 2010 a fost înființată structura SMURD, din cadrul ISU Botoșani. În septembrie 2013 a fost dată în folosințaă și  autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă, care este deservită de medici și asistenți din cadrul  UPU, specialiști în medicina de urgență,  astfel că activitatea medicala din cadrul  serviciului a devenit una centralizată, fiind format UPU-SMURD Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *