Bețivii de la volan au aglomerat instanțele din Botoșani. Adrian Murariu: Infracțiunile rutiere sunt în creștere și în special infracțiunile ce vizează conducerea sub influența băuturilor alcoolice

Șoferii care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolie aglomerează instanțele din Botoșani. Magistrații abia fac față numărului mare de dosare cu infracțiuni rutiere. Potrivit vicepreședintelui Judecătoriei Botoșani, Adrian Murariu, în ultimul timp, numărul infracțiunilor rutiere a crescut vertiginos, iar îngrijorător este că au început să crească și alcoolemiile celor prinși băuți la volan. Ba mai mult decât atât, cei care conduc sub influența băuturilor alcoolice sunt tot mai tineri.

„Judecătoria Botoșani acoperă 50% din raza teritorială a județului Botoșani, iar infracțiunile rutiere sunt în creștere și în special infracțiunile ce vizează conducere sub influența băuturilor alcoolice. Din păcate, am observat în ultimul timp, pe lângă o creștere a numărului de dosare, am observat și o scădere din ce în ce mai mare a vârstei inculpaților trimiși în judecată pentru săvârșirea unor astfel de infracțiuni, mă refer la infracțiunile de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Încep să apară din ce în ce mai multe dosare în cre inculpații sunt trimiși în judecată pentru consumul de substanțe psihotrope. De asemenea, trebuie remarcat și faptul că a început să crescă și alcoolemia celor trimiși în judecată. Dacă în anii din urmă, în general, alcoolemiile erau sub doi la mie, în ultimul  timp au apărut alcoolemii de peste 3,5 la mie”, a declarat Murariu.

Potrivit acestuia, cei mai mulți dintre cei care urcă sub influența alcoolului la volan sunt la prima abatere și atunci judecătorii sunt mai îngăduitori și nu le dau pedepse cu executare, tocmai pentru ca aceștia să se poată reabilita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *