FOTO & VIDEO Muzeul Karakul de Botoșani inaugurat, sâmbătă, la Popăuți

Muzeul Karakul de Botoșani a fost inaugurat, sâmbătă, la Stațiunea de Cercetare de la Popăuți. Conducerea instituției a modernizat o clădire aflată în paragină la stațiunea de cercetare și a transformat-o în muzeu al rasei Karakul, recunoscută în toată țara, dar și peste hotare. La inaugurare a fost prezenți liderii PNL, prefectul Sorin Cornilă, subsecretarul de stat Gheorghe Sorescu, primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru.

Începând cu duminică, 1 mai, muzeul va fi deschis publicului larg, iar cei prezenți vor putea vedea obiecte și aparate vechi, care au contribuit la cercetare, piei și tot ceea ce ține de zootehnie.

„Este și singura creație ideologică la nivelul Uniunii Europene pentru o rasă specializată pe protecția de pielicele”, a spus conducătorul stațiunii, Ionică Nechifor.

Târgul Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul de la Popăuți va avea loc în perioada 30 aprilie- 1 mai. Președintele Asociației Moldoovis, Ionică Nechifor, a declarat, că se așteaptă la peste 15.000 de vizitatori în cele două zile de târg.

La eveniment vor fi prezenți fermieri din toată zona Moldovei. Duminică, 1 mai, va avea loc parada berbecilor și o demonstrație de tuns oi. Piața Mobilă pe roți ”MOLDO-OVIS” va fi prezentă la Târgul de la Popăuți. Pe scenă vor urca Ansamblul Stejărelul Tudora, Maria Stoianov din Republica Moldova, Ansamblul Dorulețul din Durnești, Doina Costeșilor din Răchiți, Grupul Ștefan Vodă din Republica Moldova, Ansamblul Trei Generații din Flămânzi și Așa-i jocu-n Roșiori din Răchiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *