La sfârșitul săptămânii începe Târgul Expozițional de la Popăuți. Vezi ce artiști vor urca pe scenă!

Târgul Expozițional de Ovine și Pielicele Karakul de la Popăuți va avea loc în perioada 30 aprilie- 1 mai. Președintele Asociației Moldoovis, Ionică Nechifor, a declarat, că se așteaptă la peste 15.000 de vizitatori în cele două zile de târg.

La eveniment vor fi prezenți fermieri din toată zona Moldovei, iar cei principalele atracții vor fi: deschiderea muzeului Karakul de Botoșani, o paradă a animalelor și un spectacol maraton. Totodată, este așteptat și ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

„Pe lângă faptul că vom avea deschiderea acestui muzeu, fiecare entitate, și vorbim de asociațiile profesionale, va avea în cadrul workshop-ului pe care îl organizăm în sala de ședințe a Stațiunii de Cercetare Popăuți, își vor prezenta materialele și tot ceea ce au realizat în ultimii ani. De asemenea, instituțiile publice  de profil o să aibă câte o prezentare, care va include, pe lângă realizările dânșilor, și noile notificări făcute către Bruxelles și anume PNS, tocmai în ideea de a veni, ca și informare, în sprijinul fermierilor”, a declarat Nechifor.

A doua zi va avea loc prezentarea animalelor (ovine, taurine, bovine, caprine), dar și a produselor tradiționale. La eveniment vor fi prezenți și mai mulți meșteșugari. Sunt așteptați și reprezentanți de la AFIR, APIA centrală, dar și alți specialiști din zootehnie, inclusiv reprezentanți ai universităților de profil.

Duminică, 1 mai, va avea loc parada berbecilor și o demonstrație de tuns oi. Piața Mobilă pe roți ”MOLDO-OVIS” va fi prezentă la Târgul de la Popăuți. Pe scenă vor urca Ansamblul Stejărelul Tudora, Maria Stoianov din Republica Moldova, Ansamblul Dorulețul din Durnești, Doina Costeșilor din Răchiți, Grupul Ștefan Vodă din Republica Moldova, Ansamblul Trei Generații din Flămânzi și Așa-i jocu-n Roșiori din Răchiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *