FOTO Carte despre viața lui Nicolae Ceaușescu lansată la Botoșani de fostul consilier personal al fostului dictator

O carte despre viața și activitatea lui Nicolae Ceaușescu a fost lansată la Botoșani de consilierul personal al fostului dictator. Sâmbătă, de la ora 10.30, în sala “Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia din Botoșani, a avut loc lansarea cărții „În ochiul ciclonului. Am fost secretarul  personal al lui Nicolae Ceaușescu”.

La eveniment au participat oameni de afaceri, oameni de cultură, profesori, politicieni, etc. Au fost prezenți autorii, împreună cu Constantin Boștină. Pentru prima dată, în această carte, Constantin Boștină, în dialog cu Sorin Roșca Stănescu și Alice Barbu, vorbește despre tainele colaborării sale cu Nicolae Ceaușescu și despre bătăliile pentru succesiunea la conducerea României. Sunt dezvăluiri pe care nu trebuie să le ratați.

„Din punctul meu de vedere, ca și co-autor al acestei cărți, o consider o carte document. Asta pentru că domnul Constantin Boștină a făcut-o să fie așa datorită originalității pe care a prezentat-o pe tot parcursul cărții. Este o istorie reală. […] A fost și și-a păstrat coloana vertebrală pe tot parcursul vieții sale. Este un om echilibrat, unul dintre puținii colaboratori care nu s-a dezis de Nicolae Ceaușescu, așa cum au făcut-o ceilalți. A avut curaj să-și impună punctul de vedere în fața unuia dintre cei mai temuți conducători ai acestei țări”, a spus Alice Barbu.

La rândul său, Sorin Roșca Stănescu, aflat pentru prima dată la Botoșani, a spus că Boștină a avut noroc pentru că, student fiind la Academia de Studii Economice, „a prins începutul modernizării României comuniste și a liberalizării României comuniste și a putut să însoțească și să participe la acest proces formidabil pentru mulți dintre noi și pentru o perioadă de timp destul de îndelungat. Această modernizare a României a durat cel puțin 15 ani”.

Constantin Boștină a ajuns la Botoșani, în perioada lui Nicolae Ceaușescu, într-un context economic, spune el.

„Într-adevăr, venirea mea la Botoșani, ca să nu-i zic trimiterea, poate puțin forțat, venirea mea la Botoșani, sau ca să răspund la întrebarea: cum de am ajuns la Botoșani?, a fost într-un context tot de natură economică într-o discuție pe care am avut-o, într-o analiză la nivel național, […] Botoșaniul era un punct destul de important al activităților economice de industrie ușoară, destul de puternice. Am avut o discuție, după părerea mea absolut pertinentă, cu Nicolae Ceaușescu, legat de scăderea capacității tehnice și a competitivității produselor de industrie ușoară în primul rând pe piața internațională, acest lucru făcând-ul dintr-o datorie a responsabilității pe care o avem și în urma unor analize pe care le-am făcut la timpul respectiv cu Institutul de Economie Mondială, care era o instituție foarte importantă pe vremea aceea și care  elabora pentru conducerea țării o serie întreagă de concluzii și de direcții spre care trebuia să se meargă”, a spus Boștină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *