Supermarket din Botoșani amendat cu 60.000 lei. Ce probleme s-au găsit

Un supermarket din municipiul Botoșani a fost amendat cu 60.000 lei de comisarii Gărzii de Mediu Botoșani, în urma unor controale. Aceștia au constatat că obiectivul funcționează fără autorizație de mediu. Pentru asta s-a aplicat sancțiune contravențională de 60.000 lei și s-a stabilit măsură cu termen obținerea autorizației de mediu până la data de 07 mai 2022.

„Urmare a verificării unei reclamații privind disconfortul produs vecinătăților de instalațiile de climatizare ale unui supermarket, s-a constatat că obiectivul funcționează fără autorizație de mediu. Conform prevederilor legislației de mediu, activitatea de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun, numai pentru hipermarketuri, supermarketuri, complexuri comerciale se supune procedurii de emitere a autorizației de mediu”, precizează Garda de Mediu.

Totodată, în ceea ce privește nivelul de zgomot și de vibrații produs de generatorul de curent electric (care funcționează pe perioadă limitată, până la restabilirea alimentării cu energie din rețeaua de distribuție publică) și instalațiile de aer condiționat s-a stabilit ca măsură cu termen de reducere a nivelului acestora în zone dinspre locuințe, prin dotări, amenajări și alte măsuri de protecție împotriva zgomotului și vibrațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *