FOTO & VIDEO Uniți în credință! Sute de persoane au participat la slujba oficiată de ÎPS Teofan la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Botoșani

Sute de persoane au participat, miercuri, la slujba oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani. Alături de un sobor de preoți, printre care părintele potropop Petru Fercal și preotul paroh Daniel Baciu, ÎPS Teofan a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfințite.

Credincioșii l-au așteptat cu flori în mână, iar cei mai nerăbdători să îi ofere mitropolitului buchețelele au fost chiar copilașii care au venit la slujbă însoțiți de părinți sau bunici.

Să vă fie viața frumoasă! Bine v-am găsit!”, le-a transmis celor prezenți ÎPS Teofan.

„Liturghia Darurilor mai inainte Sfintite” este o slujba specifica Postului Mare. Urmand canoanelor, aceasta slujba se poate savarsi in fiecare zi a postului, cu exceptia zilelor aliturgice, cand nu se savarseste nici o Sfanta Liturghie, si a zilelor de sambata si duminca, precum si a zilei de 25 martie (Buna Vestire), cand este randuita savarsirea unei alte Sfinte Liturghii, a Sfantului Ioan Gura de Aur sau a Sfantului Vasile cel Mare.

Această slujba ne pune inainte o randuiala liturgica foarte veche. Originile ei se pierd in secolele primare, cand, din pricina persecutiilor, crestinii obisnuiau sa pastreze Sfintele Taine si in afara Liturghiei, pentru impartasirea celor care nu puteau ajunge la savarsirea ei si a celor care doreau sa se impartaseasca mai des. Painea, prefacuta deja in Trupul Mantuitorului, la o Liturghie anterioara, era pastrata cu mare grija pana cand, inmuiata in vin binecuvantat, era data credinciosilor, spre impartasire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *