VIDEO Protopopul Petru Fercal, despre „tragedia” avortului: „Medicii sau părinții se învoiesc să-și ucidă copiii în pântecele mamei unde ar trebui să fie locul cel mai sigur”

Protopopul Petru Fercal a vorbit, sâmbătă, la Marșul pentru viață, care a avut loc pe străzile din municipiul Botoșani, despre importanța nașterii de prunci, despre credință, viață cumpătată și binecuvântată. El a atras atenția că nimeni nu are dreptul să ia viața celuilalt, iar avortul este o „tragedie” pentru că „părinții se învoiesc să-și ucidă copiii în pântecele mamei”.

„Pentru ceea ce Dumnezeu binecuvintează, omul n-are voie, că nu omul își dă viață, ci primește în dar de la Dumnezeu, și atunci trebuie să conștientizăm, lumea, că orice atentat la viață este și un mare păcat. Apoi, în cazul avorturilor, asistăm la o tragedie și anume că medicii sau părinții se învoiesc să-și ucidă copiii în pântecele mamei unde ar trebui să fie locul cel mai sigur și cu ocrotire maximă. Iată că, uneori, ne dăm seama că acolo se întâmplă un masacru cumplit. De aceea dorim să salvăm oamenii de astfel de păcate, ca să nu ne pedepsească Dumnezeu, ci să avem o viață frumoasă, binecuvântată. Și țara are nevoie de oameni, are nevoie de copii, școlile au nevoie de copii, și noi când vom îmbătrâni să avem o generație frumoasă în urma noastră care să ne ajute, să fie alături de noi și să avem un sfârșit binecuvântat”, a spus părintele.

La Marșul pentru viață de la Botoșani au participat sute de persoane cu flori și baloane în mâini, dar și cu diverse mesaje pentru viață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *