Șapte parohii libere în județul Botoșani. Una dintre acestea nu are casă parohială

turla biserica, stiri, botosani, cruceNu mai puțin de șapte parohii au rămas fără preot în judeţul Botoşani, anunță Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Oficialii Mitropoliei susțin că posturile vacante pot fi ocupate de preoţii din Eparhia Iaşilor care îndeplinesc condiţiile de transfer.

Prima dintre acestea poartă hramul ”Adormirea Maicii Domnului”, se află în localitatea Lozna din Protopopiatul Dorohoi. are 323 familii arondate și casă parohială. A doua parohie este din localitatea Miron Costin și poartă hramul ” Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”. Este în Protopopiatul Săveni și numără 160 de familii, cu casa parohială.

Potrivit Mitropoliei, a treia parohie se află în tot Protopopiatul Săveni, este în localitatea Coțușca și are hramul ”Nașterea Maicii Domnului”. Parohia are 430 de familii și casă parohială degradată. Tot în Protopopiatul Săveni mai există liberă o parohie. Are hramul ”Adormirea Maicii Domnului” și se află în localitatea Epureni. Numără 198 familii, cu casă parohială.

O altă parohie vacantă poartă hramul ”Sf. Împărați Constantin și Elena” și se află în localitatea Broscăuți din Protopopiatul Dorohoi, Parohia are 456 familii și casă parohială. Tot în Protopopiatul Dorohoi mai există o parohie liberă în localitatea Bogza. Are hramul ”Sf. Nicolae”, numără 187 de familii, însă nu are casă parohială. Ultima parohie vacantă se află tot în Protopopiatul Dorohoi. Este vorba de parohia cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Prelipca. Parohia are doar 96 de familii și casa parohială.

Ca la noi la nimenea! O comună din Botoșani, cu un singur caz de COVID, cumpără măști și dezinfectanți de peste 600.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *