Ca la noi la nimenea! O comună din Botoșani, cu un singur caz de COVID, cumpără măști și dezinfectanți de peste 600.000 de lei

Deși pandemia de COVID-19 pare să se fi încheiat, o primărie din Botoșani a lansat o licitație pentru a cumpăra măști de protecție, mănuși de protecție sau dezinfectanți în valoare de peste 600.000 de lei. Este vorba de Santa Mare, care a deschis procedura de achiziție echipamente de protecție medicală în cadrul proiectului „Achizitie echipamente de protectie medicala pentru școlile din comuna Santa Mare”.

Licitația a fost lansată în condițiile în care în comună se înregistra vineri un singur caz de COVID-19. la o populație de 2.645 de locuitori. Reprezentanții Primăriei susțin că toate echipamentele de protecție și dezinfectanții vor ajunge în școli.

„Obiectivul general al proiectului face referire la asigurarea unei capacități adecvate de gestionare a crizei sanitare existente in unitatile scolare din comuna Santa Mare (Scoala Gimnaziala nr. 1 Santa Mare, Scoala Gimnaziala nr. 2 Bogdanesti, Scoala Gimnaziala nr. 3 Berza, Scoala Primara nr. 4 Ringhilesti si Scoala Primara nr. 5 Iliseni) si raspunde deficientelor identificate in cadrul acestora, in acest sens adoptandu-se diverse masuri in vederea diminuarii riscului de propagare a infectiei cu SARS – COV – 2 in sistemul public de invatamant”, susțin reprezentanții Primăriei.

Astfel, administrația din Santa Mare și-a propus achiziționarea de măști de protecție, mănuși de protecție, poartă detecție temperatură umană, cos de gunoi cu pedală, viziere de protecție, termometru non contact, covoraș dezinfectant pentru intrare (70X50X3cm), dozator pentru gel sau lichid dezinfectant, dispenser automat de dezinfectant/săpun lichid cu senzor, săpun lichid, gel dezinfectant de mâini și igenizant de suprafețe.

Pentru echipamentele de protecție a fost alocată suma de 152.986 lei, pentru echipamentele de măsurare sau detectare temperatură umană 219.334 lei, iar pentru produse și echipamente pentru dezinfectare 310.865 lei.

One thought on “Ca la noi la nimenea! O comună din Botoșani, cu un singur caz de COVID, cumpără măști și dezinfectanți de peste 600.000 de lei

  1. pandemia nu s-a incheiat 🙂 frumos mai dezinformati oamenii care si asa nu cred in existenta virusului si nu s-au vaccinat. Botosaniul si Vasluiul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *