Pensie de peste 19.000 lei, cea mai mare din județul Botoșani. Cea mai mică este de numai 2 lei

Trei pensionari din județul Botoșani trăiesc regește, cu pensii de invidiat pentru ceilalți zeci de mii de pensionari din județ. Unul dintre aceștia încasează o pensie lunară de 19.270 lei. Este vorba de o fostă femeie de afaceri din Botoșani. A doua pensie ca mărime în sistemul public de asigurări sociale din județ se ridică la 16.080 lei și aparține unui fost cadru didactic, iar a treia este de 12.343 lei și aparține unei persoane care a lucrat în sistemul bancar.

La polul opus, cea mai mică pensie din județ este de numai 2 lei. Este vorba de o pensie de invaliditate, care aparține unei persoane care a contribuit la sistemul de pensii doar o lună.

Persoana respectivă a avut stagiu de cotizare de o lună, suferind un accident cu incapacitate de muncă. Este pensie de invaliditate, însă mai primește și pensia minimă de 1000 lei”, a declarat Cristina Anton, directorul Casei Județene de Pensii Botoșani.

Numărul pensionarilor din județ a scăzut considerabil în ultimii ani, la această dată fiind în evidențele CJP Botoșani 88.400 de pensionari, față de 120.000 câți înregistra județul în urmă cu câțiva ani. Pensii colosale primesc și foștii magistrați. Pensia medie de serviciu pentru magistrați era la nivel național, în decembrie, de 20.159 lei.

3 thoughts on “Pensie de peste 19.000 lei, cea mai mare din județul Botoșani. Cea mai mică este de numai 2 lei

  1. Cred ca Romania este unica in lume in ce priveste legea pensilor,sau maibine zis legile pensiilor.Si spun legile pensiilor,pentruca ca in ultimii 30 de ani s-au schimbat legile pensiilor cam tot de atatea ori.Nu poti da unui singur om,doua sau mai multe pensii,unele fiind “ mai speciale”decat altele.Sau si mai irational,sa iesi la pensie cu venitul realizat in ultima luna de activitate.Traiesc in Spaña, unde sant (din fericire) si pensionar. Aici Legea pensiilor,este foarte clara si concisa,nu lasa loc de interpretari,nu poate fi aplicata dupa …categorii de persoane.In primul rand ,pensia este plafonata,pensia maxima fiind limitata la 2675€/luna si asta o pot dobandi cei care au contribuit pentru aceasta pensie sau cei care au muncitpeste 41 de ani,indiferent ce venituri au realizat in cei peste 41 de ani.Daca parlamentarii nostri ,majoritatea analfabeti sau semianalfabeti,nu sant in stare sa elaboreze o lege a pensiilor,oare de ce n’o adopta pe cea din Spaña?

  2. ……pe cand o capmanie la fel de sustinuta pentru seniorii Romaniei cum sa facut pentru strainii care au muscat din trupul tarii??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *