Produse de igienă personală, alimente neperisabile, apă, pături și jucării distribuite de voluntarii de la Crucea Roșie în mai multe spații de cazare pentru refugiați

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca au intrat în țară 833 persoane cu 178 vehicule, informează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției de pe lângă Instituția Prefectului  Botoșani.

La ora 20.00, erau disponibile pentru cetățenii sosiți din Ucraina 1472 de locuri puse la dispoziție de către autoritățile din județul Botoșani

Voluntarii filialei de Cruce Roșie Botoșani au distribuit produse de igienă personală, alimente neperisabile, apă, sucuri, jucării, pături, lenjerii, fructe cetățenilor ucraineni cazați în spații de cazare din Concești, Păltiniș și Săveni.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a verificat situația operativă în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, iar astăzi s-a deplasat în Punctele de Trecere a Frontierei de la Rădăuți-Prut și Stânca, pentru coordonarea acțiunilor din zona de asistență umanitară.

Într-o astfel de situație sunt esențiale coordonarea și organizarea. Măsurile întreprinse până în prezent sunt rezultatul colaborării eficiente între structurile MAI, autoritățile publice și private, ONG-uri și voluntari,” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Toate instituțiile implicate în gestionarea acestei situații sunt în legătură permanentă și desfășoară activități în mod integrat pentru ca persoanele care se refugiază din fața războiului să treacă mai ușor prin aceste momente. Situația este în dinamică, datele cu privire la locurile de cazare modificându-se continuu, mai precizeaza sursa citată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *