FOTO Peste 2.200 de refugiați ucraineni au intrat prin cele două vămi din județul Botoșani, în ultimele 12 ore

Polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii sunt în continuare alături de cetățenii ucraineni. Prin toate acțiunile desfășurate, oferă o mână de ajutor persoanelor sosite din zona de conflict, informează Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 12 ore, prin Punctele de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut și Stânca au intrat în țară peste 2022 persoane și 461 autoturisme. Dintre acestea, 11 persoane au declarat că rămân în județul Botoșani, iar celelalte sunt în tranzit.

20 de ucraineni, dintre care 14 adulți și șase copii, care au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut, care doreau să ajungă în Suceava, au fost transportați cu microbuzul Detașamentului Pompieri de la Dorohoi.

La ora 18.00, în spațiile de cazare amenajate pe raza județului Botoșani, pentru cazarea temporară a cetățenilor ucraineni, erau disponibile 1370 de locuri de cazare.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon : 0756.19.27.37, 0756.13.13.98 și 0756.05.55.91, care aparțin Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care funcționează la nivelul Instituției Prefectului – Județul Botoșani. Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale, mai precizează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *