VIDEO Reprezentantul unui ONG din Botoșani, scandal cu premierul Nicolae Ciucă la Vama Siret. „Ce-ați făcut? Nu ați făcut nimic!”

Reprezentantul unui ONG din Botoșani a făcut scandal la Vama Siret, în prezența premierului Nicolae Ciucă, căruia i-a reproșat că autoritățile române nu îi ajută pe refugiații ucraineni.  Este vorba despre Daniel Câșlariu, care s-a numărat printre sutele de persoane din județele Botoșani și Suceava, care au mers la Vama Siret pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni care fugeau din calea războiului.

Ce-ați făcut? Nu ați făcut nimic! …Au venit oameni simpli să ajute, au montat corturile. Este datoria Guvernului să facă ceva”, i-a spus Câșlariu premierului.

ONG-ul deținut de Câșlariu a împărțit refugiaților sandvișuri, ape, dezinfectanți, dar și dulciuri și fructe. O mobilizare exemplară a fost și din partea preoților suceveni și botoșăneni, inclusiv de la Dorohoi, care le-au oferit refugiaților de la pături, perne, până la apă și mâncare.
La acțiunea umanitară de la Siret participă și Asociația Simona Elena și Voluntarii, care le oferă de asemenea mâncare și băutură refugiaților. Totodată, prin intermediul acestei asociații umanitare, cetățenii ucraineni au reușit să își găsească adăpost și transport.

FOTO Un primar din județul Botoșani, cu ochii în lacrimi printre refugiați. „Când vezi ce dramă e aici, cu copii în brațe, mici, plângând, cum să nu facem?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *