FOTO Un primar din județul Botoșani, cu ochii în lacrimi printre refugiați. „Când vezi ce dramă e aici, cu copii în brațe, mici, plângând, cum să nu facem?”

Un primar din județul Botoșani a mers, vineri, la Vama Siret pentru a lua câteva persoane refugiate din Ucraina, după ce țara lor a fost atacată de Rusia. Primarul comunei Păltiniș, Costel Romanescu, a discutat cu câțiva localnici din localitatea pe care o conduce și mulți dintre ei și-au arătat solidaritatea și au fost de acord să ofere adăpost persoanelor care fug din calea războiului.

Vizibil marcat de drama pe care oamenii o trăiesc, primarul a mers să îi aștepte la intrarea în țară. Sunt persoane pe care le-a cunoscut de-a lungul timpului, prieteni de-ai săi, care acum au nevoie de ajutor.

„Îi luăm la mine, am unde, dar și în sat s-au oferit mulți să le dea casă. Ce să facem? Cum să nu faci când vezi ce dramă e aici, cu copii în brațe, mici, plângând, cum să nu facem?”, a mărturisit, cu ochi în lacrimi, șeful administrației locale.

Costel Romanescu susține că deocamdată va lua nouă persoane pentru a le oferi adăpost.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *