Mai mulți refugiați din Ucraina au ajuns la Botoșani. „Sunt familii cu copii. Erau în mașini, stăteau dezorientați și încercau să vadă unde să apuce”

Mai mulți refugiați din Ucraina au ajuns la Botoșani, iar joi noapte aceștia erau în zona unei benzinării din Săveni, neștiind încotro să apuce. Este vorba de familii de tineri cu copii, care au fugit din calea războiului.

Oamenii, veniți din Kiev, căutau un loc să înnopteze, dar nu știau să se descurce, neștiind deloc limba română. Spre norocul lor, un botoșănean i-a văzut și a reușit să comunice cu ei.

„Sunt familii cu copii. Stăteau dezorientati și încercau să vadă unde să apuce. În acel moment am zis să întreb în rusa mea stricată ce caută! Pe loc au făcut cerc în jurul meu zicând ca au copii mici în mașini, sunt pe drum de 15 ore venind de la Kiev și caută unde să înnopteze fugind din calea războiului! Am făcut o mică coloană de masini ucrainene în urma mea și direcția Botoșani pe la pensiuni unde am rezolvat cazarea lor!”, ne-a mărturisit un botoșănean, care i-a cazat pe aceștia la două pensiuni din municipiul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *