Gigi Becali, nemulțumit de banii pe care trebuie să-i dea la FC Botoșani: „Fac apel!”

FOTO: gsp.ro

Gigi Becali, nemulțumit de banii pe care trebuie să-i dea la FC Botoșani. Patronul FCSB e bun de plată. Conform deciziei date de Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, latifundiarul trebuie să achite 279.000 de euro plus TVA formației patronate de Valeriu Iftime. Suma reprezintă contravaloarea procentelor cuvenite clubului din Moldova pentru transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

Patronul FCSB a reușit, în august, să-l vândă pe fotbalistul de 22 de ani la Galatasaray, în Turcia. Gigi Becali a anunțat la acea vreme că Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray pentru 3,5 milioane de euro, parte fixă, plus bonusuri, Din suma de transfer, 9% îi revin clubului FC Botoșani, de unde a fost adus Moruțan la FCSB.

Între timp, Gigi Becali urma să mai primească și 600.000 de euro de la Galata, pentru atingerea unuia dintre bonusurile stipulate în contract, atacantul jucând peste 15 partide în tricoul echipei din Istanbul. Dar latifundiarul nu a fost de acord să achite procentele cuvenite celor de la Botoșani din suma totală încasată.

„Eu am discutat ceva cu domnul Becali, stabilisem niște lucruri, dar în final tot la Comisie am rămas cu procesul. Eu nu am mai ieșit public să îl atac pe dânsul sau să vorbesc de acest conflict. Domnul Becali are să ne dea peste 300.000 de euro, dar într-un final a spus că ne dă sub 200. 000 de euro, ceea ce mie nu mi-a convenit”, a declarat botoșăneanul Valeriu Iftime.

Gig Becali a primit vestea că FC Botoșani a câștigat procesul cu FCSB la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Latifundiarul trebuie să achite o sumă importantă lui Valeriu Iftime pentru transferul lui Moruțan la Galatasaray.

Potrivit ProSport, Comisia a decis că Becali trebuie să plătească 279.000 de euro plus TVA pentru cele 9% pe care Iftime le avea dintr-un ulterior transfer. Suma a fost calculată inclusiv cu bonusul de 600.000 de euro primit de FCSB pentru că Moruțan a evoluat în cel puțin 15 meciuri.

În plus, miliardarul FCSB mai trebuie să trimită către Botoșani și 41.789 de euro, dar fără TVA, reprezentând contribuția de solidaritate din aceeași afacere.

„Suma e prea mare”

Gigi Becali s-a declarat nemulțumit de decizia Comisiei de la FRF. El spune că suma e prea mare, cu atât mai mult cu cât el nu a văzut, deocamdată, niciun ban dinspre clubul din Turcia. Latifundiarul a declarat că va face apel la hotărârea dată.

„Da, am pierdut, dar eu mi-am văzut banii de la turci? Nu am văzut niciun ban. Oricum, suma pe care trebuie să le-o dăm celor de la FC Botoșani consider că e prea mare și vom face apel. Vali Argăseală deja s-a ocupat de depunerea actelor. Nu doresc să mai fac alte comentarii pe subiectul ăsta”, a spus Gigi Becali, conform ProSport.

Problemele legate de banii din transferul lui Moruțan nu i-a împiedicat pe Gigi Becali și Valeriu Iftime să încheie alte tranzacții. Patronul FCSB l-a adus în lotul vicecampioanei pe mijlocașul francez Malcom Edjouma, de la FC Botoșani. Înțelegerea s-a făcut pentru 330.000 de euro și împrumutul fundașului Denis Haruț pentru 6 luni, la echipa din Moldova, potrivit Impact.

2 thoughts on “Gigi Becali, nemulțumit de banii pe care trebuie să-i dea la FC Botoșani: „Fac apel!”

  1. Asta continua panarama .Dle Iftimie,faceti ceva va ce priveste si nu ne mai faceti publice tot felul de discutii(panarame)cu acest …om. Eu sant botosanean,sant fan de foarte multi ani(liga a iii-a) .Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *