Un bărbat din Botoșani și-a ucis fratele. Agresorul și-a primit vineri pedeapsa

Un bărbat din județul Botoșani, care și-a ucis fratele în bătaie, a fost condamnat, vineri, de magistrații de la Tribunalul Botoşani la nouă ani de închisoare. Mihai Hăisan., în vârstă de 44 de ani, din oraşul Flămânzi, a fost găsit vinovat în dosarul în care a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de  „violenţă în familie sub forma omorului”. Sentința nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, pe 27 noiembrie 2020, botoșăneanul l-a lovit pe fratele său, Ioan Hăisan de mai multe ori cu o bucată de lemn peste corp, cauzându-i leziuni care au dus la deces.

Solutia pe scurt:

În baza disp. art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 75 alin. 2 lit. b Cod penal, art. 76 Cod penal, condamnă pe inculpatul Hăisan Mihai, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Botoșani la pedeapsa de 9 ( nouă ) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza disp. art. 67 alin. 2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani.

În baza disp. art. 65 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. În baza disp. art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de la data de 29.11.2020 la zi. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, men?ine măsura arestării preventive luată fa?ă de inculpat prin încheierea nr. 58/31.11.2020 pronun?ată de judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani pronunţată în dosarul nr. 2412/40/2020 până la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe, dar nu mai mult de 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *