Monumentul dedicat țăranului român, din apropierea Parcului „Mihai Eminescu”, va fi restaurat

Foto: Vizitbotosani.ro

Monumentul dedicat țăranului român, din apropierea Parcului „Mihai Eminescu” din Botoșani va fi restaurat. Potrivit conducerii Primăriei Botoșani, licitația va fi demarată în acest an. Monumentul se află într-o avansată stare de degradare de mai mulți ani.

Am finalizat anul trecut documentația tehnică și anul acesta avem bani pentru execuție și vom demara licitația”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Cosmin Andrei.

Monumentul dedicat ţăranului român, dar în special răscoalei ţărăneşti din 1907 izbucnită în judeţul Botoşani, este un simbol al municipiului. Situat lângă Parcul ”Mihai Eminescu” într-o zonă centrală a Botoşaniului, monumentul a fost ridicat în plină ”Epocă de Aur” a comunismului în anul 1978. Cu timpul a devenit un simbol al oraşului şi un loc de întâlnire pentru tineri, în special pentru skateri.  Metopele din piatră pe beton, care compun ansamblu descriu momente din viaţa ţăranului botoşănean, de la luptele alături de Ştefan cel Mare, la activităţi casnice şi în cele din urmă răscoala de la 1907 stârnită la Flămânzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *