Botoșănenii își pot plăti de acasă taxele și impozitele locale. Primăria a pus la dispoziție două noi instrumente digitale pentru achitarea acestor dări

Cetățenii municipiului Botoșani pot achita taxele și impozitele locale, dar și amenzile, fără a se mai deplasa la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că începând cu data de 4 ianuarie, cetățenii botoşănenii au la dispoziție două noi instrumente digitale pentru achitarea acestor dări de acasă, respectiv aplicaţiile  Avansis Mobile și Avansis Online.

”Pentru plata impozitelor şi taxelor locale am făcut pași importanți în ceea ce privește digitalizarea serviciilor Primăriei și debirocratizarea procedurilor pe care le avem cu cetățenii. Astăzi am plăcerea să anunţ promovarea a două instrumente pe care le avem pentru plata taxelor şi impozitelor locale fără a fi necesară o deplasare la sediul de pe Calea Naţională, acolo unde în anii precedenţi au fost cozi şi a trebuit să facem faţă şi provocărilor pandemice cu toate restricţiile aferente”, a declarat Cosmin Andrei.

Prin aceste aplicații, cetățenii din municipiul reședință de județ își pot plăti online taxele și impozitele, pot solicita și consulta documente sau pot face programări la administrația locală.

Aplicația Avansis Mobile poate fi utilizată de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau IOS, iar primul pas este instalarea aplicației pe telefon prin scanarea Codului QR.  Aprobarea contului se va realiza de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Botoșani (DITL), online, prin încărcarea fotografiei contribuabilului cu actul de identitate în mână, pe lângă fotografia actului de identitate sau fizic, prin prezentarea la unul din ghișeele DITL pentru validarea identității.
Aplicația Avansis Online poate fi utilizată de pe orice Calculator cu sistem de operare Windows /Mac. Primul pas: accesarea paginii web : online.primariabt.ro. După ce cererea contribuabilului este preluată în procesare de către DITL, aprobarea contului se poate realiza Online și/sau Fizic.
De asemenea, plățile se mai pot face și prin platforma ghiseul.ro, care este funcțională pentru cei care au deja conturi sau pentru cei care vor să se înroleze pe site.
 ”Sper ca aceste instrumente care sunt variate și acoperă toată plaja de servicii pe care o oferă Direcția de Impozite și Taxe să conducă la un confort mai mare pentru botoșăneni, așa cum ne-am asumat încă de la începutul mandatului. (…) Facem pași importanți spre digitalizare și comunicare online. (…) Pentru românii care sunt în străinătate sau pentru cei care nu se pot deplasa efectiv, validăm acest cont, folosind instrumente moderne. Am oferit alternative pentru a nu mai avea acele cozi şi pentru a oferi servicii de calitate. Dacă botoşănenii optează sau nu pentru aceste mijloace de plată, este strict alegerea dumnealor”, a mai spus primarul.
Potrivit sursei citate, Direcția de Taxe și Impozite Botoșani a început lucrul cu publicul de marți, 4 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *