Proiectul privind realizarea șoselei de centură a municipiului Botoșani ar putea fi finanțat prin POIM. Anunțul primarului Cosmin Andrei

sosea de centura, stiri, botosaniProiectul privind realizarea șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani ar putea fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că a  fost semnat un ordin de ministru pe 22 decembrie pentru aprobarea listei de proiecte de infrastructură de transport, în vederea includerii la finanțare în Programul Operațional Infrastructură Mare a șoselei de centură ocolitoare a municipiului Botoșani.

A fost suplimentată această listă, iar la poziția 17 a avem șoseaua de centură a municipiului Botoșani, prin Curtești, proiect depus de ADI Zona Metropolitană, cu o valoare estimată de 165 milioane lei. Am perfectat prin intermediul Zonei metropolitane și un parteneriat în care colaborăm cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru implementarea acestui proiect în cadrul viitorului exercițiu financiar. (…) Sunt convins că acest proiect în care nu au crezut foarte mulți -șosea de centură în municipiul Botoșani, în zona Sud-Est va fi finalizat, chiar dacă va trebui să parcurgem mai mulți pași pe o perioada de timp mai extinsă”, a precizat Cosmin Andrei.

Următorul pas pentru realizarea investiției este aplicarea în vederea finanțării, respectiv semnarea contractului de finanțare. Traseul, care a fost aprobat în Consiliul Local, va avea o lungime de 10 kilometri.

Acest traseu a fost aprobat de CA atunci când s-a aprobat studiul de fezabilitate dintre cele trei opțiuni prezentate. S-a ales traseul care nu presupune expropierea unor suprafețe de teren decât într-o mică măsură, astfel încât proiectul să fie demarat în cel mai scurt timp posibil. Lungimea traseului este de 10 km și șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtesti va asigura legătura între drumul de mare viteză Siret Expres DX5B prin DN 29 Suceava -Botoșani și drumul Transregio JIjia TR 52 B prin Botoșani Târgu Frumos, ocolind municipiul Botoșani prin Sud -Vest”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *