Încă un drum județean din Botoșani a fost finalizat. A fost făcută recepția finală

Consiliul Județean (CJ) Botoșani a făcut recepția finală la drumul județean DJ 292A, care face legătura între localitățile Corlăteni și Dimăcheni. Drumul a fost realizat din fonduri asigurate atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cât și din bugetul CJ. Valoarea totală a proiectului a fost de 7.134.656,53 lei, din care 60% a reprezentat finanțare PNDL și 40% au fost bani alocați din bugetul CJ Botoșani

„Ca și Drumul Prăjeni – Plugari, și acesta are o istorie zbuciumată, cu contestații, cu abandonarea lucrărilor de către constructorul care a câștigat licitația, cu scoatere din nou la licitație, cu ajustări de prețuri și tot așa. La începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean am demarat lucrările aici și din această vară și locuitorii din zona centrală a județului pot circula pe drumuri moderne”, a precizat președintele CJ, Doina Federovici.

Drumul a fost supus unui proces de modernizare, iar noua cale de rulare are o structură formată dintr-un strat de balast de 25 de centimetri și unul de piatră spartă de 15 centimetri. Peste aceste două straturi s-au turnat alte trei de asfalt, care totalizează 18 centimetri. În cadrul proiectului s-a reabilitat podul de peste Jijia, s-a construit un pod nou peste pârâul Părul și s-a amenajat trecerea de la linia ferată. Lucrările au presupus refacerea 8 podețe și asigurarea accesului către proprietăți. Au fost construite șanțuri pe o distanța de 2.155 de metri. Prin proiect au fost amenajate 6 intrări pentru drumurile de exploatare agricolă.

 

VIDEO S-au finalizat lucrările la drumul Botoșani- Iași, prin Prăjeni

2 thoughts on “Încă un drum județean din Botoșani a fost finalizat. A fost făcută recepția finală

  1. Pentru 2.7Km care au fost mariti la 3Km(trebuia prinsa cota de 10% taxe la partid) sa pui niste panouri imense la capatele acelei bucati de drum si sa o prezinti ca o mare realizare mi se pare ridicol tare de tot!
    Au inceput lucrarea prin februarie si au avut nevoie de aproape un an sa o termine! Sa ne mai miram ca nu sunt in stare politicienii nostri sa faca niste autostrazi daca 3 km de drum sunt pentru ei o realizare imensa!
    As intreba-o pe madam de la CJ cine dracu a facut reparatiile la drumurile de iesire spre Cucorani sau Zaicesti(si altele) ca in loc de reparatii au facut niste denivelari imense ale dumului de spui ca mergi pe drumuri forestiere cu masina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *