CJ Botoșani se laudă că a făcut în 2021 investiții mai mari decât Bihorul lui Ilie Bolojan (VIDEO)

Consiliul Județean (CJ) Botoșani se laudă că a făcut în 2021 investiții mai mari decât județul Bihor, al cărui președinte este liberalul Ilie Bolojan, considerat unul dintre cei mai buni președinți din țară. Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că valoarea totală a sumelor alocate în acest an pentru investiții depășește 150 de milioane de lei.

„În ultima săptămână s-au făcut plăți numai către constructorii de pe Drumul Strategic în valoare de 28,2 milioane lei, aproximativ șase milioane de euro, plăți care nu s-au regăsit în proiectul de hotărâre privind aprobarea contului de execuție pe care consilierii județeni l-au votat miercuri și care oferea o imagine la 13 decembrie. Numai cu aceste plăți la Drumul Strategic, cheltuielile în contul de Dezvoltare, adică investițiile făcute în județ se ridică la peste 150 de milioane de lei. Ca termen de comparație, în ultimii cinci ani la un loc, Consiliul Județean a făcut plăți în contul investițiilor, adică la capitolul Dezvoltarea județului, de doar 81 de milioane. Adică în jumătate din ceea ce am făcut noi în acest an. Aceste cheltuieli, de dezvoltare, le-am făcut atât din fonduri proprii, dar și din fonduri europene”, a afirmat Federovici.

Fondurile de investiții sunt mai mari decât în alte județe, în condițiile în care Suceava a făcut plăți de 132 milioane de lei, Neamțul de 95,5 milioane de lei, iar Bihorul de 119 milioane de lei.

Și pentru că știu că vă plac comparațiile, iar la prezentarea modului în care s-a făcut execuția bugetară la capitolul Dezvoltare au fost voci care ne-au „recomandat” să nu ne mai comparăm cu administrațiile anterioare ale județului, ci cu vecinii și chiar cu județe mai dezvoltate, haideți să facem și acest exercițiu.  Vorbind de plăți efectuate la capitolul Dezvoltare, Consiliul Județean Botoșani, repet cu plățile făcute în contul Drumului Strategic care ne ridică plățile în contul investițiilor făcute în acest an peste 150 de milioane, a depășit Consiliul Județean Neamț cu plăți de 95,5 de milioane de lei, Consiliul Județean Suceava cu plăți de 132 milioane de lei și chiar Consiliul Județean Bihor, condus de domnul Ilie Bolojan, care în acest an a făcut plăți în contul investițiilor de 119 milioane de lei”,a adugat Federovici.

La capitolul bani atrași pentru investiții, Consiliul Județean Botoșani rivalizează în acest an cu Consiliul Județean Iași. Botoșaniul a atras 142 de milioane de lei, în timp ce Iașiul 146 de milioane de lei. Tot ca termen de comparație, Neamțul a atras în acest an pentru investiții 112,6 milioane de lei, Suceava 133,5 milioane de lei, iar CJ Bihor 120 de milioane de lei.

Pentru 2022, CJ are pregătite proiecte noi pentru modernizarea drumurilor, a sistemului sanitar și a instituțiilor de cultură de peste 250 de milioane de euro.

One thought on “CJ Botoșani se laudă că a făcut în 2021 investiții mai mari decât Bihorul lui Ilie Bolojan (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *