Șefa secției ATI de la Spitalul Județean Botoșani: Nu este ușor să vezi un număr atât de mare de oameni în suferință într-un timp atât de scurt

Șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Județean Botoșani, Claudia Malancea, a vorbit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, despre suferința prin care trec oamenii care ajuns pe secția ATI din cauza virusului COVID-19. Ea a precizat că au fost mulți pacienți care au dus o adevărată luptă pentru supraviețuire, fiind cazuri care au marcat inclusiv cadrele medicale.

„Nu este ușor să vezi un număr atât de mare de oameni în suferință într-un timp atât de scurt. Au fost mulți (n.r. pacienți) care ne-au marcat”, a spus Claudia Malancea.

Din fericire, autoritățile au raportat un număr mai scăzut de infectări în ultima perioadă. Doar șase cazuri noi de coronavirus au fost confirmate, vineri, în județul Botoșani, Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Botoșani, în municipiul Botoșani au fost confirmate pozitiv COVID patru persoane și câte o persoană în Dorohoi și Avrămeni.

În județul Botoșani, cea mai mare incidență este la Viișoara, 9,04 la mie, urmat de Cordăreni, 3,58 la mie. Rata de contaminare în municipiul Botoșani este de 1,38 la mie, iar în Dorohoi de 0,93 la mie. La nivelul județului, incidența a ajuns la 0,85 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *