Atenție! Informație importantă transmisă de Finanțele Publice care interesează toate firmele din Botoșani

Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã informeazã operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizãrii aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), că mai au doar două zile pentru conectarea aparatelor de marcat la sistemul informatic al ANAF. Potrivit legii, 30 noiembrie 2021 este termenul limitã de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Acest termen nu va fi prelungit. Așa cum am anunțat, în perioada imediat urmãtoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acțiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanțã a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, prevãzutã la art. 3^1 alin. (4) din O.U.G. nr. 28/1999, pentru operatorii economici al cãror termen limitã de conectare a AMEF a ajuns la scadențã”, transmite Administrația  Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

Prin excepție, operatorii economici care utilizeazã aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de rețele de comunicații electronice au obligația completãrii și transmiterii unei declarații pe propria rãspundere.

Nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanțã a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale cãtre ANAF, constituie contravenție și se sancționeazã cu amendã între 8.000 și 10.000 lei.

O primărie din Botoşani vrea să cumpere o fostă fabrică de ţesături

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com