Aproape 76% dintre medicii din spitalele din Botoșani s-au vaccinat antiCOVID-19

Directorul DSP, Monica Adăscăliței, alături de prefectul Dan Nechifor
Directorul DSP, Monica Adăscăliței, alături de prefectul Dan Nechifor

Aproape 76% dintre medicii din spitalele din județul Botoșani s-au vaccinat, până acum, împotriva COVID-19. Datele Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani arată că la nivelul unităților spitalicești din județul nostru, cea mai mare rată de vaccinare se înregistrează în rândul medicilor, iar cea mai scăzută în rândul personalului TESA.

La nivelul județului Botoșani, avem o rată de vaccinare în felul următor: 75,93% medici vaccinați, 64% personal sanitar mediu, 61,37% personal auxiliar sanitar, alt personal care intră în contact cu pacientul: 71,3% și personal TESA- 47,95%. Astea sunt în spitalele publice din județul Botoșani. La centrul de dializă Avitum avem 80% medici vaccinați, 58,06- personal sanitar medium 37,5- personal auxiliar sanitar, 50% personal care intră în contact cu pacientul și 100% personalul TESA, care este vaccinat la centrul de dializă”, a precizat Monica Adăscăliței.

Zeci de mii de botoșăneni s-au vaccinat, de la începutul campaniei

Peste 85.000 de botoșăneni s-au imunizat, de la începutul campaniei de vaccinare, cu schema completă, potrivit unui anunț făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă, de directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței. Este vorba despre 85.722 de persoane care au ales să se vaccineze, respectând schema completă, dintre care 30.220 au preferat Johnson.

„Ieri s-au vaccinat în județ 1131 de persoane, dintre care cu Pfizer- 661 de persoane, cu Johnson- 432 de persoane și 38 cu Moderna. De la începutul campaniei de vaccinare, la nivelul județului Botoșani, avem imunizați 94.792 de persoane cu doza 1, 55.502 cu doza 2 și 10.162 cu doza 3”, a declarat Adăscăliței.

Directorul DSP susține că a primit solicitări din partea mai multor primării din județul Botoșani pentru a deplasa unitatea mobilă în vederea imunizării populației din mediul rural. De altfel, maratoanele de vaccinare continuă în fiecare weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *