Ce se întâmplă cu persoanele care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Persoanele care au ales vaccinul împotriva COVID de la compania Johnson & Johnson vor primi recomandare să facă o doză de rapel cu vaccinuri pe bază de ARN mesager. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recomandat, vineri, persoanelor care s-au vaccinat serul cu Johnson & Johnson, să facă vaccin pe bază de ARN mesager. Cele două vaccinuri anti-COVID produse prin tehnologia ARN mesager sunt cele de la Pfizer și Moderna, scrie evz.ro.

„În această săptămână, am decis, în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson vor avea recomandare de rapel după minim şase luni cu vaccinuri pe bază de ARn mesager, fie de la Compania Biontech/Pfizer, fie de la Moderna. În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, doza va fi întreagă, echivalentul a 100 de micrograme”, a anunţat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Gheorghiță a precizat că toate persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID cu serul de la Johnson & Johnson vor putea opta, pentru rapel tot pentru acest tip de vaccin, adică Johnson & Johnson.

Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite la opţiunea persoanei respective să se administreze doza de rapel cu acelaşi vaccin de la Johnson & Johnson”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *