Normele de admitere în școlile de subofițeri, modificate după ce un tânăr din Botoșani și-a făcut nevoile în sala de examen

Jandarmeria a anunțat că metodologia de concurs pentru admitere la școlile de subofițeri va fi modificată, pentru a reglementa situația în care un candidat are nevoie să meargă la toaletă în timpul examenului. Măsura a fost luată după ce, sâmbătă, în timpul desfășurării probei teoretice a concursului de admitere la Școala de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, un tânăr din municipiul Botoșani a fost nevoit să urineze în sala de examen, pentru că nu i s-a permis să meargă la baie.

Cazul a fost prezentat de BotosaniNews, iar reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi, cei ai Jandarmeriei Române și ai Ministerului Afacerilor Interne s-au sesizat și au descoperit lacunele din metodologia de concurs.

Metodologia actuală specifică privind organizarea și desfășurarea probei de evaluare a cunoștințelor candidaților în cadrul concursului de admitere la unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne  prevede că ,,după distribuirea testelor, candidații nu pot părăsi sala de concurs decât după ce au predat definitiv foaia de răspuns, nemaiavând posibilitatea să revină în sală decât la ora prevăzută în grafic, pentru a asista la corectare. Din momentul deschiderii plicului cu teste, niciun candidat nu mai poate intra sau ieși din sală decât dacă predă foaia de răspuns și semnează de predarea acesteia.”

Candidații au luat cunoștință despre această obligație, iar cu 15 minute înainte de începerea probei au fost asigurate condiţiile pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, pentru a evita apariția unor astfel de situații neprevăzute în metodologia specifică.

De altfel, botoșăneanul care s-a aflat în această situație a fost unul dintre cei mai buni candidați, fiind declarat admis la Școala de subofițeri de la Fălticeni.

Situație fără precedent la Botoșani! Un candidat la Școala de subofițeri a Jandarmeriei, obligat să se pișe în sala de examen

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com