Polițiștii din Botoșani, în dificultate! Motivul pentru care nu l-au putut reține pe autorul accidentului mortal de la Miorcani

Șoferul care a produs accidentul cu doi morți de luni dimineață de la Miorcani nu a fost reținut de polițiștii din Botoșani pentru că are COVID-19. Botoșăneanul îndeplinea condițiile pentru a fi reținut pentru 24 de ore, pentru cumul de infracțiuni9, existând circumstanța agravantă de a fi se aflat băut la volan, însă, când a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani și a fost supus testului COVID-19, a fost depistat pozitiv.

În aceste condiții, tânărul Marius Roznov a fost plasat în carantină pentru 14 zile. Ulterior, oamenii legii vor lua o decizie în cazul său.

Cum s-a produs tragedia

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani, Delia Nenișcu, accidentul a avut loc în jurul orei 4:30, iar la volan era un tânăr de 22 de ani, din comuna Rădăuți Prut. În timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 24 C, dinspre Miorcani înspre Cotu Miculinți, acesta a pierdut controlul asupra volanului și a întrat în impact cu un cap de pod de pe partea dreaptă a sensului de mers.

„În urma impactului a rezultat decesul a doi tineri, de 28 de ani și de 26 de ani, pasageri în autoturism, ambii din comuna Rădăuți Prut. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0, 57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Atât conducătorul auto cât și un alt pasager care se afla în autoturism în momentul producerii accidentului nu au suferit leziuni corporale”, a precizat Nenișcu.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpa și conducere sub influența alcoolului.

FOTO Ei sunt tinerii care au murit în accidentul înfiorător de la Botoșani. Cei doi erau vecini și au copilărit împreună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *