Sfârșit tragic! Tânărul împușcat în cap de Poliția de Frontieră a murit. Botoșăneanul era în spital la Iași

Tânărul de 28 de ani care a fost împuşcat în cap de un echipaj al Poliţiei de Frontieră din Botoşani a murit în spital la Iași. Botoșăneanul a fost transferat, la câteva ore de la producerea evenimentului, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie din Iaşi, aflându-se în comă de gradul IV și fiind intubat şi ventilat mecanic. Tânărul, diagnosticat cu traumatism cranian acut deschis, cu plagă împuşcată transfixiantă, cu retenţie de corpi străini, a decedat, luni, pe Secţia de reanimare a acestei unități medicale.

Cadrele medicale ieșene susțin că starea victimei a fost foarte gravă din momentul internării, iar pe tot parcursul spitalizării pacientul nu a avut vreo evoluţie pozitivă.

Incidentul a avut loc în noaptea de 2 spre 3 octombrie,  când polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră  Românești aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, județul Botoșani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabanda cu tigari.

Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, mai mult a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze. Unul dintre polițiștii de frontieră a fost acroșat de către autoturism.

In consecință, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale in vigoare, au efectuat somatie regulamentară, fiind executate mai multe focuri de armă, atat în aer, *cat și asupra autoturismului*. Șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe comunicație si a intrat într-o liziera. La fata locului, s-a constatat ca șoferul autoturismului este rănit. A fost apelat SNAU 112, iar o ambulanta a preluat persoana rănită. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări”, a declarat atunci Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

FOTO! Tânăr din Botoșani împușcat în zona capului, după ce a vrut să dea cu mașina peste un polițist de frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com