Tânărul împușcat de polițiștii de frontieră botoșăneni, transferat în stare gravă la Iași

Tânărul de 28 de ani, împușcat în zona capului după ce a încercat să dea cu mașina peste un polițist de frontieră, a fost transferat în stare critică la Iași. Incidentul a avut loc duminică dimineață, după ora 00.00,  când polițiști de frontieră de la SPF Românești aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, județul Botoșani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabanda cu tigari.

Șoferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră, mai mult a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze. Unul dintre polițiștii de frontieră a fost acroșat de către autoturism.

In consecință, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale in vigoare, au efectuat somatie regulamentară, fiind executate mai multe focuri de armă, atat în aer, *cat și asupra autoturismului*. Șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, a ieșit de pe comunicație si a intrat într-o liziera. La fata locului, s-a constatat ca șoferul autoturismului este rănit. A fost apelat SNAU 112, iar o ambulanta a preluat persoana rănită. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

Cercetările sunt continuate de către Inspectoratul de Poliție Botosani, sub coordonarea unui procuror de la Tribunalul Botosani.

FOTO! Tânăr din Botoșani împușcat în zona capului, după ce a vrut să dea cu mașina peste un polițist de frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *