FOTO! Tânăr din Botoșani împușcat în zona capului, după ce a vrut să dea cu mașina peste un polițist de frontieră

Un tânăr de 28 de ani a fost împușcat în zona capului, după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră și a acroșat cu mașina pe unul dintre aceștia.

S-a întâmplat duminică dimineață, în jurul orei 00.50 , când polițiștii de frontieră de la SPF Românesti aflați în misiune pe raza localității Santa Mare, județul Botosani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabanda cu tigari.

*Soferul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontiera, mai mult a accelerat către aceștia, intenționând să-i accidenteze. Unul dintre polițiștii de frontiera a fost acroșat de către autoturism. In consecință, colegii noștri au folosit armamentul din dotare, cu respectarea procedurilor legale in vigoare, au efectuat somatie regulamentara, fiind executate mai multe focuri de arma, atat în aer, *cat și asupra  autoturismului*, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În timpul urmăririi, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului, a iesit de pe comunicație si a intrat într-o liziera. La fata locului, s-a constatat ca soferul autoturismului este ranit. A fost apelat SNAU 112, iar o ambulanta a preluat persoana ranita. În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu tigari.

Inspectoratul de Poliție Județean a fost sesizat de către un polițist din cadrul Poliției de Frontieră Românești cu privire la faptul că s-a folosit armamentul din dotare asupra unui autoturism, rezultând rănirea unei persoane, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Din verificările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că un echipaj al Poliției Frontieră Românești, care acționa în comuna Santa Mare, a efectuat semnal de oprire unui autoturism, iar conducatorul auto, un tânăr de 28 de ani, nu s-a conformat, acroșându-l usor pe polițistul care a efectuat semnalul.  În acel moment, acesta a folosit armamentul din dotare, trăgând 12 cartușe, atât în plan vertical cât și înspre autoturism, împrejurare în care un glonț a rănit conducătorul auto. În habitaclul autoturismului au fost identificate mai multe colete voluminoase ambalate cu folie neagră, care conțin țigarete. De asemenea, s-a stabilit faptul că autoturismul respectiv avea număr de înmatriculare fals”, a precizat Nenișcu.

Polițiștii fac cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și contrabandă.

 

FOTO Un fost primar din Botoșani, producătorul surpriză din piața agro-alimentară din fața Prefecturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *