Un liceu din Botoșani își cumpără microbuz pentru transportul elevilor. A plătit peste 400.000 de lei pentru mijlocul de transport

Un liceu din județul Botoșani își cumpără microbuz cu capacitate de 27 de locuri pentru transportul elevilor. Este vorba de Liceul Tehnologic Plopenii Mari din comuna Ungureni, care a încheiat un contract în valoare de 408.900 de lei cu firma ilfoveană Anadolu Automobil Rom SRL pentru achiziția unui microbuz Isuzu.

La liceul din Ungureni pentru anul școlar 2021-2022 la liceu si școlile arondate sunt înscriși 538 elevi si 139 preșcolari. Liceul dispune de două microbuze școlare dintre care unul funcționează din anul 2014, Opel Movano, cu o capacitate de 17 + 3 locuri, având la bord un număr de 120.000 km, dar și unul marca Fiat Ducato, din anul 2006, 17+2 locuri, având la bord un număr de 362.000 km și un grad ridicat de uzură, care desfășoară zilnic mai multe curse pentru elevii din comună.

„Aceste microbuze școlare acoperă traseele necesare dar nu reușesc să aducă elevii la ore apropiate de începerea cursurilor, motiv pentru care unele curse ajung foarte devreme chiar și la 7:10 dimineața, iar la întoarcere există diferențe și de două ore dintre finalul cursurilor și timpul de sosire la domiciliu. De asemenea numărul mare de elevi face ca autobuzele existente sa fie aglomerate. Ca urmare se impune necesitatea achiziționării unui nou mijloc de transport, care sa aibă un număr de minim cu 27 locuri, maxim 32 locuri, din care minim 27 de locuri pe scaune ocupate de pasageri”, susțin reprezentanții Liceului Tehnologic Plopenii Mari.

 

Imagini exclusive cu proiectul noului cartier de case din municipiul Botoșani! Vor fi construite 50 de locuințe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *