Decizie de ultimă oră cu privire la carantinarea municipiului Botoșani. Ședință la Prefectură

Autoritățile județene din Botoșani au intrat, joi dimineață, în ședință pentru a discuta măsurile care se impun în municipiul Botoșani, unde rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la aproape 7/1.000.

Prefectul Dan Nechifor s-a întâlnit, la sediul Prefecturii, cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Decebal Muraru, directorul Direcției de Sănătate Publică, Monica Adăscăliței, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu, și cel al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Cristian Boariu, cu care a discutat despre o serie de măsuri cu privire la prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În urma analizei, autoritățile au decis să nu carantineze, deocamdată, municipiul Botoșani, în ciuda numărului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Măsura a fost luată ținând cont de faptul că, dacă ar lua aceast măsură, Botoșaniul ar fi primul mare municipiu din țară carantinat, mai ales că în București nu au fost impuse astfel de restricții, chiar dacă rata de infectare a ajuns la 11/1.000.

În schimb, vor fi luate măsuri profilactice și vor fi derulate mai multe controale pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile care se iau atunci când rata de infectare depășește 6/1.000. Printre aceste măsuri se regăsește purtatul măștii în exterior, utilizarea certificatului verde, dar și restricțiile pe timp de noapte.

 

Încep restricțiile în municipiul Botoșani. Magazinele vor avea program restrâns

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *