Încep restricțiile în municipiul Botoșani. Magazinele vor avea program restrâns

Încep restricțiile în municipiul Botoșani după ce incidența infectărilor a ajuns la 6,79 la mia de locuitori. Astfel, locuitorii vor trebui să poarte măști în zonele aglomerate, inclusiv în exterior, iar magazinele vor avea program restrâns. Hipermarketurile, supermarketurile etc. din municipiu ar urma să fie închise în weekend mai devreme, respectiv de la ora 18.00.

„Sunt măsuri care se aplică pentru localitățile care au între 6 și 7,5. Asta înseamnă inclusiv anumite restricții de circulație pe perioada nopții”, a declarat prefectul Dan Nechifor, în cadrul unei conferințe de presă.

El a transmis un îndemn către populație să respecte măsurile impuse pentru a preveni creșterea numărului îmbolnăvirilor. Dacă rata de pozitivare se va menține peste 6 la mia de locuitori, măsurile restrictive de weekend vor fi impuse și în timpul săptămânii.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre cu privire la următoarele măsuri: pragul carantinei de noapte în weekend să înceapă de la o incidență de 6 și nu de la 4 cum era, precum și închiderea magazinelor de la ora 18.00, tot de la o rată de infectare de 6. Potrivit noilor reglementări, în timpul carantinei de noapte, oamenii care au certificat verde vor putea ieși din case, însă activitățile economice vor fi închise.

VIDEO Primarul Cosmin Andrei, revoltat de propunerea de carantinare a municipiului Botoșani: „Nu am susținut niciodată restrângerea activităților”

One thought on “Încep restricțiile în municipiul Botoșani. Magazinele vor avea program restrâns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *