VIDEO Primarul Cosmin Andrei, revoltat de propunerea de carantinare a municipiului Botoșani: „Nu am susținut niciodată restrângerea activităților”

Primarul Cosmin Andrei se arată revoltat de propunerea prefectului județului Botoșani, Dan Nechifor, de a carantina municipiul Botoșani ca urmare a numărului mare de infectări cu virusul COVID-19. Șeful administrației municipale susține că această măsură nu este una oportună și nu este de acord cu restrângerea activităților.

„Nu cred că modifică foarte mult evoluția situației pe care o avem în municipiul Botoșani și nu am susținut niciodată restrângerea activităților. Cred că trebuie în continuare să încurajăm vaccinarea populației, protecția în comunitățile mari, acolo unde sunt cu adevărat aglomerații, dar măsurile pe care le au cei din Comitetul Județean sau din Comitetul Național, de cele mai multe ori nu sunt acceptate de populație pentru că au alte așteptări”, a declarat edilul.

Totodată, primarul municipiului Botoșani susține că oamenii nu se îmbolnăvesc la nunți și în mijloacele de transport, iar cei responsabili ar trebui să verifice unde se infectează populația și să ia măsuri în consecință. Edilul spune că nu poate face nimic cu privire la măsura carantinării Botoșaniului deoarece este o decizie care se ia la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Nu la nunțile pe care le putem avea în comunitate se îmbolnăvesc oamenii, nu în mijloacele de transport, nu seara după ora 10.00, așa cum  au decis. Trebuie să caute în alte locuri, trebuie să facă analize să determine unde s-au infectat oamenii și acolo să ia măsuri punctuale, iar restrângerea activității, din puncte de vedere economic, are deja repercursiuni foarte mari și nu sunt de acord cu această măsură”, a spus Cosmin Andrei.

Prefectul Dan Nechifor: „Urmează ca săptămâna asta să carantinăm municipiul Botoșani”

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat, marți, la întâlnirea cu militarii din cadrul Afacerilor Civile americane și române că vor fi impuse măsuri stricte pentru limitarea răspândirii noului coronavirus în municipiul Botoșani și urmează a fi luată o decizie de ​Comitetul Județ​e​an pentru Situații de Urgență în privința carantinării municipiului.

„Urmează ca săptămâna asta să carantinăm municipiul Botoșani, deci contextul pandemic este destul de complicat. Nu știu, sper, îmi doresc să nu ajungem să cerem ajutorul armatei, dar dacă vom rămâne fără sprijin, având în vedere că personalul din cadrul MAI este dispersat și chiar obosit după doi ani de pandemie, vom fi nevoiți chiar să facem acest lucru”, a declarat prefectul.

 

4 thoughts on “VIDEO Primarul Cosmin Andrei, revoltat de propunerea de carantinare a municipiului Botoșani: „Nu am susținut niciodată restrângerea activităților”

  1. adica Primarul, alesul cetatenilor, vocea lor, nu are puterea sa decida pt cetateni ce e bine. Nea Prefectu’, un functionar politic decide asta si ne sperie cu armata, armata aia care e obosita…. O fi ca pe vremuri, sa trimita armata si la munci agricole… Bai Prefectu, mai citeste istoria, 1907 ar fi un an bun pt inceput….

  2. Sub marea importanţă pe care şi-o dau autorităţile locale, (mă refer la cei din Prefectură) riscaţi să produceţi panică şi asta ar fi abia marea nenorocire! Calmaţi-vă, luaţi măsurile care se impun dar nu bateţi cu pumnul în masă, nu ameninţaţi, nu amendaţi căci vă puteţi trezi cu reacţii. Da, e un moment de criză dar nimic ce nu s-a mai văzut, domnule prefect: respiră şi numără până la zece, apoi vorbeşte fără să ridici tonul şi zâmbeşte, aşa, prin mască!

  3. Se stie , cei care au citit istoria adevarata , reala au constata ca librealii cand au fost la putere au calcat poporul roman pe cap, sa fie sub bocancul lor, taranului ia fost luate granele din hambar cu forta pentru rege dar de fapt au jefuit poporul pentru boierimea liberala …. rusine sa va fie va trageti din poporul asta nu aveti suflet jefuitori de popor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *