FOTO & VIDEO Deschidere oficială a anului universitar, sâmbătă, la Botoșani. Tudorel Toader: Deschidem o direcție nouă de știință, de educație universitară în Botoșani

Anul universitar s-a deschis oficial, sâmbătă, la Botoșani, în cadrul Extensiunii celei mai prestigioase universități din țară, „A. I. Cuza” Iași, înființată în urmă cu 160 de ani. Un număr de 35 de botoșăneni vor putea urma, începând din acest an, cursuri de licență și master, în incita Colegiului Național „A. T. Laurian”.

„Deschidem o direcție nouă de știință, de educație universitară în Botoșani. Spunem așadar, bun venit la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași tinerilor care au ales să facă parte din comunitatea academică UAIC”, a transmis rectorul Tudorel Toader.

El a preciza că UAIC are 15 facultăți, 14 școli doctorale, 205 programe de studii de licență și masterat, ceea ce înseamnă o ofertă educațională diversificată, bogată, din care tinerii pot alege ce li se potrivește cel mai bine.

„Deosebire între studenți nu există, aceeași profesori, aceeași materie, același conținut educațional, aceeași diplomă, cu aceeași vocație de a profesa”, a spus Toader.

Potrivit acestuia, această filială de la Botoșani vine în ajutorul celor care vor să studieze, dar nu au posibilitatea de a se deplasa în marile centre universitare.

Înființarea filialei din Botoșani constituie o întregire a sistemului de învățământ și nu în ultimul rând constituie o nouă treaptă pe care dvs, tinerii dornici să se perfecționeze la nivelul studiilor universitare, așadar o dreaptă pe care pot, dacă vor, să urce în devenirea lor personală, profesională și socială ”, a declarat Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *