O elevă de la un liceu din Botoșani nu a fost primită la ore pentru că este din Roma

O elevă de la un liceu din Botoșani nu a fost primită la ore pentru că este din comuna Roma, comună aflată în carantină. Este vorba de o elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național AT Laurian, care s-a prezentat joi la cursuri, însă profesorii i-au spus să plece acasă pentru că provine din localitatea în care rata de infectare cu COVID-19 a depășit șapte cazuri la 1.000 de locuitori.

Fata nu este bolnavă și nici nu prezintă simptome ale bolii, însă, cu toate acestea, nu a fost primită la ore. Din păcate, adolescenta, care în acest an va susține examenul de bacalaureat, nu a primit o alternativă de învățare, cum ar fi participarea online la cursuri.

În ceea ce privește elevii proveniți din zonele carantinate, recomandarea noastră este să rămână acasă și să recupereze materia ulterior sau să solicite școlii să participe la ore online, acolo unde există posibilitatea tehnică, echipamente și acces la internet”, a declarat inspectorul genral al Inspectoratului Școlar Botoșani, Ada Macovei.

Rata de infectare cu COVID-19 în comuna Roma era, joi, de 7,40/1.000. De altfel, întreaga unitate administrativ- teritorială se află, tot de joi, într-o carantină de 14 zile.

 

Noi reguli privind prevenirea infectării cu coronavirus în localitățile din Botoșani cu o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori

4 thoughts on “O elevă de la un liceu din Botoșani nu a fost primită la ore pentru că este din Roma

  1. Cum adică unde există posibilități tehnice? Ar trebui să fie peste tot, doamna macovei, te lăudai că școlile se deschid în condiții bune și foarte bune! Ai grijă la ce indicații proaste dai, că te urmează directorii. Fata trebuia primită la școală după o tedstare rapidă. Rușine!

  2. La alte licee au început de câteva zile să trimită acasă elevii care nu sunt vaccinați, chiar dacă nu sunt bolnavi și nu au simptome. Încearcă să forțeze vaccinarea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *