Doar opt comune din județul Botoșani au scăpat, până acum, de valul 4 al pandemiei de COVID-19. Care sunt acestea!

Datele statistice oficiale ale Direcției de Sănătate Publică arată că doar opt comune din județul Botoșani au scăpat, până acum, de valul 4 al pandemiei de COVID-19. Este vorba de comunele Adășeni, Broscăuți, Corlăteni, Dimăcheni, Lozna, Mihăileni, Prăjeni și Ripiceni, în care nu era, sâmbătă, niciun caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

În schimb, există două comune în care rata de infectare depășește 8 cazuri la 1.000 de locuitori și care se află în carantină. În Roma, acest indice a ajuns la 8,93 cazuri la 1.000 de persoane, iar la Tudora la 8,08 cazuri la 1.000 de persoane.

Media la nivel județean este de 2,41 cazuri la 1.000 de locuitori, în condițiile în care în ultimele 14 zile au fost confirmate pozitiv la testul COVID-19 1.105 persoane.

În total, există 14 unități administrativ teritoriale aflate în zona roșie COVID, dintre care municipiul Botoșani, orașul Flămânzi și 12 comune.

Obligați să se vaccineze! Sute de persoane din Botoșani au cerut imunizarea anti- COVID după introducerea certificatului verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *