Obligați să se vaccineze! Sute de persoane din Botoșani au cerut imunizarea anti- COVID după introducerea certificatului verde

Sute de persoane din județul Botoșani au cerut imunizarea anti-COVID după introducerea certificatului verde sanitar, ceea ce a făcut ca numărul persoanelor vaccinate în ultima săptămână să crească considerabil.

Practic, de teama că nu ar mai putea în baruri sau restaurante, la evenimente culturale sau sportive, dar nici la nunți sau botezuri, unde accesul se face exclusiv pe bază de certificat verde, sute de oameni au mers la centrele de vaccinare și și-au injectat serul anti-COVID.

Practic, joi s-au prezentat la centrele de vaccinare din Botoșani 283 persoane, în condiţiile în care, în urmă cu exact o săptămână, pe 19 septembrie, la aceleași centre au ajuns doar 119. Majoritatea celor care se vaccinează o fac cu Johnson & Johnson.

Certificatul verde sanitar a devenit obligatoriu pentru accesul la anumite activităţi în municipiul Botoşani şi în multe localităţi din judeţ, în care rata de infectare cu COVID-19 a depăşit trei cazuri la 1.000 de locuitori.

De alftel, în prezent în județul Botoșani sunt peste 10 unități administrativ teritoriale în care rata de infectare a depășit acest prag de 3/1.000. În Tudora a ajuns la 8,40/1.000.

 

O elevă de la un liceu din Botoșani nu a fost primită la ore pentru că este din Roma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *