Vaccinarea obligatorie, ultima variantă luată în calcul de premierul Cîțu. „Eu nu sunt adeptul restricțiilor, nu vreau să închidem iar economia”

Prim-ministru Florin Cîțu a afirmat că deocamdată vaccinarea obligatorie este ultima variantă pentru România. El a declarat joi că o astfel de măsură ridică unele întrebări la care momentan nu a știut nimeni să îi răspundă, cum ar fi ce sancțiuni vor primi cei care refuză vaccinarea, scrie evz.ro. Premierul a anunțat că va merge în Parlament cu un proiect de lege privind testarea obligatorie pe cheltuială proprie a unor categorii profesionale.

„Azi am depășit zece milioane de doze de vaccin administrate, avem peste 5 milioane de romani vaccinați și totuși avem valul 4. Atunci apare întrebarea cum mergem mai departe. Eu nu sunt adeptul restricțiilor, nu vreau să închidem iar economia.

Aveam această variantă cu certificatul verde, dar există și alte întrebări despre ce facem cu personalul medical, cu profesorii. Eu am spus să te testezi și să plătești costul testului. E normal ca și medicul care nu vrea să se vaccineze să se poată testa. Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima variantă”,  a afirmat la Digi24, Florin Cîțu.

Probleme la care încă nu s-au găsit soluții

„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face.

Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate. Aceasta este o discuție pe care trebuie să o avem în coaliția de guvernare, cu UDMR și să luăm o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au răspuns ce facem cu cei care refuză.

Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” a explicat premierul.

Totodată, el a anunțat că va merge în Parlamentul României cu un proiect de lege care va prevede testarea obligatorie pe cheltuială proprie a unor categorii profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *