Judecătorii îi lasă în libertate pe cei trei botoșăneni acuzați de proxenetism. Ce măsuri au luat față de ei!

Judecătoria Botoșani a respins, vineri, propunerea de arestare preventivă în cazul celor două femei și a bărbatului acuazați de proxenetism. Magistrații au decis ca bărbatul de 41 de ani și concubina acestuia, de aceeași vârstă, să fie plasați sub control judiciar, în timp ce tânăra de 21 de ani, anchetată și ea în același dosar, să fie lăsată în libertate fără nicio măsura de control asupra sa.

Vă reamintim că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a două femei de 41 și 21 de ani și a unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de proxenetism.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în perioada iunie – septembrie 2021, aceștia ar fi înlesnit și favorizat practicarea activităților de prostituție de către mai multe persoane de sex feminin, în mai multe locații, din municipiul Botoșani, în vederea obținerii de foloase materiale.

Locuințe și mașini percheziționate

În acest context, la data de 23 septembrie a.c., bărbatul de 41 de ani a fost identificat în trafic, pe strada Pacea, din municipiul Botoșani. În urma percheziției autovehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe bunuri, constând în două cutii cu filtre pentru confecționarea țigaretelor, un dispozitiv pentru mărunțit ce prezintă în interior urme de substanță vegetală, un pachet de staniol ce conținea o substanță vegetală tip mugure, o țigară confecționată artizanal și una parțial arsă.

Fiind testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele canabis, cocaină și amfetamină.

Ulterior acestor activități, polițiștii au pus în executare 3 percheziții domiciliare la locuințele celor trei persoane bănuite de comiterea faptei, din municipiul Botoșani.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza și care au fost folosite în activitatea infracțională, printre care carduri bancare, telefoane mobile,cartele SIM și suma de 20.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de proxenetism și cultivarea, producerea, fabricarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.

 

 

Obligați să se vaccineze! Sute de persoane din Botoșani au cerut imunizarea anti- COVID după introducerea certificatului verde

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *