Inspectorul școlar general Ada Macovei: Fondul clasei este un abuz și din partea părinților care fac lucrul acesta și-i forțează și pe ceilalți părinți să contribuie

Inspectorul școlar general Ada Macovei susține că fondul clasei este un abuz atât din partea profesorilor, a directorilor, cât și a părinților care fac lucrul acesta și îi forțează și pe ceilalți să facă la fel. Aceasta a cerut sprijin din partea primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, pentru a stopa acest fenomen din școlile botoșănene. Ada Macovei susține că edilul ar trebui să prezinte în mod public fondurile alocate de primărie către toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani.

Ca să le arătăm părinților că Primăria se ocupă atât cât poate și cât îi permite bugetul de asigurarea tuturor condițiilor necesare de funcționarea școlilor din municipiul Botoșani, iar fondul clasei este un abuz, și din partea părinților care fac lucrul acesta și-i forțează și pe ceilalți părinți să contribuie, și din partea profesorilor care acceptă şi a directorilor. Drept urmare, știm că lucrurile nu vor putea fi stopate, dar măcar diminuate”,  a spus Ada Macovei.

La rândul său, edilul Cosmin Andrei a precizat că  municipalitatea poate veni cu investiţii şi cu susţinerea actului educaţional, astfel încât părinţii să nu trebuiască să mai plătească nimic la şcoală, în afara auxiliarelor. El susține organizarea unei ședințe cu directorii de școli pentru a discuta problema fondului clasei.

Mai mulți părinți botoșăneni se plâng că li se cer bani pentru manuale și fondul clasei. „Ajung să muncesc doar pentru școală. Am impresia că am copii la școală privată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *