Mai mulți părinți botoșăneni se plâng că li se cer bani pentru manuale și fondul clasei. „Ajung să muncesc doar pentru școală. Am impresia că am copii la școală privată”

Foto: arhiva

Mai mulți părinți de la școlile din Botoșani se plâng că sunt nevoiți să scoată bani din buzunar încă de la începutul școlii pentru a cumpăra diverse lucruri în sălile de clasă în care învață copiii lor. Pe lângă manuale, aceștia sunt puși să cumpere și diverse materiale specifice perioadei de epidemie cum ar fi plexiglas sau dezinfectant. În timp ce unele solicitări vin din partea învățătorilor, altele din partea părinților din comitet, panicați, care propun chiar plastifierea tuturor planșelor de pe pereți.

La unele școli s-au dat bani pentru perdele, jaluzele, dulapuri în sala de clasă, cuier, covor etc. 

„Că ai, că nu ai trebuie să dai că altfel se uită urât și te mai și înjosesc: Ce, nu ai doi lei să dai?”, spune o mămică.

O situație concretă este la Școala 6, unde părinții au fost nevoiți să dea câte 60 de lei pentru plexiglas, iar acum trebuie să scoată din nou bani pentru manuale.

Am doi copii la Școala 6. Ni se cer manuale de limba franceza. Ce naiba, chiar inspectoratul doarme? Ne-am saturat sa ni se impună sa cumparam manuale. Am impresia ca am copii la scoala privata. Ba sa luam plexiglas, ba masti, dezinfectant. Am doi copii in acea scoala. Ajung sa muncesc doar pentru Școala 6, sa le asigur lor conditii. Suntem câțiva părinți cărora ne-a ajuns cuțitul la os”, ne-a spus, supărată, o mămică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *