FOTO Moment de rugăciune pentru Alexia, copila din Botoșani moartă într-un accident. Colegii săi au făcut un gest emoționant

Un moment de rugăciune pentru Alexia, copila din Botoșani moartă în urma unui accident la Cluj, a fost ținut în Italia, acolo unde fata trăia alături de familia sa. Colegii clasă ai fetiței de zece ani au sădit o plantă în memoria sa.

Cinci persoane au primit o nouă șansă la viață datorită Alexiei deoarece familia a decis să îi doneze organele.

Fata se afla în moarte cerebrală la secția ATI II a Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, iar familia a decis ca organele acesteia să fie donate pentru a oferi altor familii șansa de a-i avea pe cei dragi alături. De la Alexia s-au prelevat ficatul, rinichii, cordul, plămânii și țesuturi osoase.

Doi pacienți au fost salvați prin transplant renal efectuat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj. Ficatul tinerei a ajuns la Centrul de Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni.

Totodată, deoarece pe teritoriul României nu au existat receptori compatibili, la Cluj au fost prezente echipele de prelevare cord și plămân ale centrelor de transplant din Torino și Bergamo, organele prelevate salvând viețile altor 2 oameni care nu aveau altă șansă.

Tragedie! Fetița de 10 ani, din Botoșani, rănită în accidentul de tren, a murit la spital

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *