FOTO O tânără din Botoșani a obținut marele trofeu al Festivalului Internațional de Muzică pentru copii Volare

O tânără din Botoșani a obținut marele trofeul al Festivalului Internațional de Muzică pentru copii Volare. Karina Cibotariu, de 14 ani, din satul Brăteni este cea care a impresionat în cadrul concursului. Evenimentul a avut loc weekend-ul trecut, în Piatra-Neamț, fiind cea de-a XII-a ediție, organizat de Asociatia Culturala Star. Desfășurat pe parcursul a 3 zile, evenimentul a adunat nu mai putin de 230 momente muzicale pregătite de concurenți din România, Italia, Republica Moldova, Malta, Polonia, Ucraina, Lituania, Bulgaria, Portugalia si Albania.

Micii artisti din grupul Cheia Sol au cucerit podiumul festivalului si au adus acasa cele mai importante premii. Trofeul secțiunii CREAȚIE a fost cucerit de Măriuca Stan Muraru, 10 ani, din Botoșani, cu melodia în primă audiție ZÂMBET ȘI CULOARE, compusă de prof. Oana Pușcașu. De asemenea, Măriuca Stan Muraru a câștigat TROFEUL JUNIOR STAR pentru categoriile de vârstă 9-10 ani, TROFEUL secțiunii VACCIN MUZICAL, o secțiune nouă care a curpins 2 etape de interpretare- o melodie în limba română și o melodie din repertoriu international, unde concurenții au avut vârsta între 7 și 15 ani și PREMIUL RADIO IAȘI.

TROFEUL JUNIOR STAR pentru categoriile de vârstă 11-12 ani a fost cucerit de LUCA LAZĂR, 11 ani! El a adus acasă și Premiul I la secțiunea VACCIN MUZICAL- melodie în limba internațională, Premiul al II-lea pentru melodia în limba română, Premiul al II-lea pentru secțiunea CREAȚIE și PREMIUL RADIO IAȘI.

Au fost foarte apreciate si au urcat pe podiumul VOLARE micile interprete:

Eliza Chiru (9 ani), care a câștigat Premiul I la secțiunea VACCIN MUZICAL- melodie în limba română, Premiul al II-lea pentru melodia în limba internațională și Premiul al III-lea pentru categoria INTERPRETARE 9 ani, Cosmina Chiru (5 ani)- PREMIUL I al categoriei de vârstă 4-5 ani și Maya Mareș (7 ani)- Premiul I al categoriei de vârstă 7 ani.

Din juriu au facut parte Olimpia Urs (conferentiar universitar canto clasic), George Vanvu (realizator si coordonator emisiuni muzicale Radio Iasi) , Oleg Malyk (profesor canto Ucraina), Vasile Chișiu (bariton la Opera Națională din București, soprana Egle Bagdonaviciute-Chișiu (Lituania) Oleg Malyk (Ucraina) si Adriana Marchese (Italia).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *